+36 (72) 511-355 +36 30 817 0291 info@newwest.hu
Nyaralas Nyar Korfu 441382

UTASBIZTOSÍTÁS – idén kiemelten fontos

A nyári utazási szezon beindulásával idén különös jelentősége van annak, hogy a lehető legszélesebb körben gondoskodjunk a biztonságunkról. Külföldi nyaralás esetén eddig sem volt tanácsos utasbiztosítás nélkül elindulni, most azonban végképp elképzelhetetlen, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Az utasbiztosítási piacon érdekelt társaságok kínálata rendkívül széles. Egy fejlett versenypiacon kell megtalálni a legjobb ajánlatot, amelyen nem csak árverseny van a szereplők között, hanem szolgáltatás és minőségi verseny is.

A biztosítók azonban – saját üzletpolitikájuknak valamint a piacot jellemző versenyhelyzetnek megfelelően – ELTÉRŐ SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTHATNAK, ÉS ELTÉRŐ BIZTOSÍTÁSI ÖSSZEGEKET (SZOLGÁLTATÁSI LIMITET) ALKALMAZHATNAK, így mindig érdemes az esetleges utazás előtt több biztosító ajánlatát összehasonlítani, szakértőhöz fordulni.

Így például van olyan biztosító, amelyik a Külgazdasági és Külügyminisztérium által a Covid-19 megbetegedések miatt utazásra nem javasolt országban bekövetkező, a járvánnyal kapcsolatos károkat kizárja, egyéb károkat viszont téríti, másik társaság viszont ilyenkor sem, míg megint mások a besorolástól függetlenül bevállalják a koronavírus járvány kockázatait is. Az egyes szerződések lényegesen eltérhetnek egymástól a fedezetbe vont országok, valamint a Covid-19 megbetegedéshez, a járványhelyzethez kapcsolódó szolgáltatások tekintetében is. Érdemes mindig megnézni, hogy a választott alapbiztosítás mellé milyen kiegészítő szolgáltatások vehetőek igénybe a koronavírushelyzet kapcsán.

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20210601/teljesen-eltero-utasbiztositasokkal-nyaralhatunk-a-koronavirus-miatt-485870