+36 (72) 511-355 +36 30 817 0291 info@newwest.hu

UTASBIZTOSÍTÁS – tájékoztató

Amennyiben az utas olyan területre vagy régióba utazik, amely az UTAZÁS NAPJÁN szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt térségek” között, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a koronavírus fertőzés kapcsán felmerülő kárigények vonatkozásában.

Amennyiben AZ UTAZÁS IDEJE ALATT kerül az adott terület vagy régió az „utazásra nem javasolt térségek” közé, a biztosítási fedezet KITERJED minden, a szabályzatban rögzített eseményre.
Amennyiben karanténba kerül az utas, pusztán a karanténba kerülés ténye nem jelent szolgáltatási kötelezettséget a biztosító részéről. Viszont fennáll a térítési kötelezettség, ha pl. sürgősségi orvosi ellátásra szorul az utas, vagy ha egyéb, a szabályzatban leírt esemény történik.
Útlemondás biztosítás kapcsán NEM minősül káreseménynek, így nem jár kártérítés abban az esetben, ha a célországba az UTAZÁS KEZDETÉN már nem lehet belépni, mert az adott terület felkerült az „UTAZÁSRA NEM JAVASOLT térségek” közé. Ebben az esetben az utazási irodának fel kell ajánlania egy másik utat, vagy vissza kell adnia az utazásra befizetett összeget az utasnak, a 472/2017. (XII.28) kormányrendelet értelmében.

Fontos hangsúlyozni: az utazó félelme nem lemondási ok.

Ha az ügyfél egészségügyi állapota nem engedi az utazást, akkor az ÚTLEMONDÁS BIZTOSÍTÁS visszatéríti a teljes költségét.

Amennyiben egy korábban megvásárolt utasbiztosítást az ügyfél nem vesz igénybe, mert nem utazik el, a szerződés kockázatba lépése előtti lemondás esetén a díjat a biztosítók visszatérítik.

A pontos, utasbiztosításra vonatkozó feltételek a biztosítók honlapjain megtalálhatóak.